регистрирай услуга безплатно | за реклама | за Спешно.Инфо | партньори
от дата: Pick a date до дата: Pick a date

»Музика

14:21 понеделник, 3 май

Концертите на Торд Густавсен, Майк Стърн и Ник Берч са част от световните им пролетни турнета

Преди да открие шестото издание на фестивала "Джаzz+ 2010" на 15 май в зала "България" квартетът на норвежкия пианист Торд Густавсен представи новия проект на музиканта "Restored, Returned", записан за лейбъла ECM в девет града в Норвегия през март, впоследствие в шестнадесет в Германия и продължи с Ню Йорк и Сан Франциско през април. Радикално искрен в изпълнението си Торд Густавсен ще ни отведе в света на своята красива музика със своя нов квартет - Торе Брунборг – саксофон, Матс Ейлертсен - бас и Йарле Веспестад – ударни.

Допълнителна аудио и видео информация за артистите: http://fest.jazz-plus.com

Първокласният квартет на легендарния китарист Майк Стърн, в който всеки един от музикантите е солист и звезда ще се изяви в Германия, Франция, Швейцария, Италия, Австрия, Холандия, Чехия и Словакия преди да стъпи на сцената на зала 1 на НДК на 17 май.

Музикантите в групата на Стърн са светоноизвестни и отдавна чакани на българска сцена имена. В проекта специален гост музикант е басистът и вокалист Ришар Бона, чиито пет самостоятелни албума разкриват пред нас музикант с характерен почерк и звучене.Саксофонистът Боб Малах е работил с имена като Стиви Уондър, Мадона, Майлс Дейвис и Хорас Силвър и динамичният му стил съчетава успешно фънки настроение с изтънчено хармонично предизвикателство, а барабанистът Дейв Уекл едва ли има нужда от представяне. Той е обявен за един от 25-те най-велики барабанисти за всички времена, има множество албуми и престижни награди, динамичният му и витален начин на свирене го отличават от всички останали и го превръщат в любимец на публика и критика. Той е просто Дейв Уекл и днес като гледа назад във времето и разсъждава за нещата, които предстоят в бъдеще, застава зад идеята да служи за вдъхновение на младите хора и да пали искрата на музиката у тях:”Моята цел е да вдъхновявам младите хора да се занимават с музика, независимо дали ще свирят на барабани или на друг инструмент. С всички негативни неща в света днес чувствам, че това е моят начин да допринеса за позитивно действие, което отвежда към духовно щастие – а музиката има значителен дял в това. Така че родители, ако детето ви има музикален талант, направете така, че да го развие!”

Шестото издание на фестивала „Джаzz +” ще бъде закрито с концерт на ексцентричния пианист Ник Берч и неговия дзен фънк квинтет „Ронин” в "София Лайв Клуб" на 19 май. Групата ще представи своя последен албум "Holon", записан за ECM – минималистичен подход с впечатляваща комбинация между фънк и на пръв потглед монотонен, но многопластов източен отглас. Тази програма музикантите от "Ронин" ще изсвирят и в Румъния, Германия, Швейцария и Холандия през месец май.

Допълнителна аудио и видео информация за артистите: http://fest.jazz-plus.com

Билети за норвежкия пианист Торд Густавсен, пиано триото от Галисия “Сумра”, експлозивният квартет UHF(Ултра Хай Фламенко), групата на невероятния китарист Майк Стърн с Боб Малах и Дейв Уекл и със специалното участие на Ришар Бона, както и оригиналният квинтет “Ронин” на пианиста Ник Берч. Бона може да намерите в мрежата на Тикет Плюс (www.ticketplus.bg) в интернет, на касите на НДК, в зала “България” и в “София Лайв Клуб”, в “Дюкян Меломан” и много други каси (адресите на сайта на Тикет Плюс).

Новината може да бъде споделяна под лиценза
Creative Commons - Attribution (CC-BY), версия 2.5

Bulgarian TOP 0 1 2 3 4 5