регистрирай услуга безплатно | за реклама | за Спешно.Инфо | партньори
от дата: Pick a date до дата: Pick a date

»Криминална хроника

11:52 петък, 8 април

Взривиха джип във Варна

Взривиха джип във Варна

Ранени няма

 

Варна /КРОСС/ Джип е взривен снощи във Варна на кръстовището на бул. "Чаталджа" и ул. "Ген. Киселов", съобщават от местната полиция. Около 23,00 ч. сигналът е получен в полицията, а незабавно на място е изпратен автопатрул, който установява, че самоделно взривно устройство е избухнало под "Тойота Ланд Крузер" със софийска регистрация.

 

Пострадали хора няма. За инцидента е докладвано на дежурен прокурор във Варненска окръжна прокуратура. Местопроизшествието е оградено със сигнална лента.

Днес в светлата част на деня е извършен повторен оглед. Установено е, че взривното устройство е увредило лекия автомобил. От взривната вълна са потрошени стъклопакетите на най-близкия апартамент и витрини на два магазина на отсрещната страна на улицата.

Специалисти на Гражданска защита обследваха терасата, под която е избухнал взрива, за да установят дали съоръжението е безопасно.

На местопроизшествието е извършен оглед от разследващ полицай, служители на СДОТО, експерти от ОД МВР - Варна, служители на ТЗ БОП и Криминална полиция.

Установено е, че автомобилът е лизингов и се управлява от 45-годишен варненец, чиято постоянна адресна регистрация не съвпада с местопроизшествието.

Същият има две криминалистически регистрации - за измама и за причиняване на телесна повреда.

По случая е образувано досъдебно производство. В момента работещите по установяване извършителите на тежкото престъпление изчистват алиби на няколко варненци.

Още крими:

Задържаха голямо количество оръжие и боеприпаси

Акция срещу дрогата в София и Пловдив

/ЦГ/ (източник)

Bulgarian TOP 0 1 2 3 4 5