регистрирай услуга безплатно | за реклама | за Спешно.Инфо | партньори
от дата: Pick a date до дата: Pick a date

»Технологии

07:25 сряда, 25 януари

До 6 месеца „Тесла” пуска абсолютно автономен автомобил

През октомври 2016 година от компанията „Тесла” съобщиха, че имат намерение да монтират на всички произвеждани от тях автомобили новите системи, необходими за напълно автономен режим на работа на автопилота.

„Тесла мотърс” (Tesla Motors) планира да пусне автомобил с напълно самостоятелен автопилот в следващите между 3 и 6 месеца. Според списание „Форбс” информацията е на оглавяващия компанията Илон Мъск, който отговорил по този начин на въпрос в „Туитър”.

През октомври 2016 година от компанията „Тесла” съобщиха, че имат намерение да монтират на всички произвеждани от тях автомобили новите системи, необходими за напълно автономен режим на работа на автопилота. До този момент в компанията посочваха, че автопилотът е предвиден да работи само в присъствието на водача, който в определени ситуации да поема управлението на автомобила.

Както уточняваха тогава, новите системи са „осем камери, осигуряващи 360-градусов обзор около автомобила на разстояние до 250 м. , както и 12 усъвършенствани ултразвукови датчика, които дават възможност да се забелязват твърди и меки обекти на разстояние почти два пъти повече от по-рано. Освен това автомобилите ще имат радар с усъвършенствана функция за обработка на данните.

Към този момент технологията не е предназначена за работа без участието на човека. Тя може да коригира посоката на движение на транспортното средство, да използва спирачките, но водачът трябва да държи ръцете си на волана и да бъде готов да поеме управлението.

Регулаторните органи в САЩ все още не са дали разрешение да се използва автомобил в напълно автоматичен режим без участието на водач. Дали такова разрешение ще бъде дадено, засега остава неизвестно. (източник)

Bulgarian TOP 0 1 2 3 4 5