регистрирай услуга безплатно | за реклама | за Спешно.Инфо | партньори
от дата: Pick a date до дата: Pick a date

»Архитектура

19:07 понеделник, 7 юни

Откриват парка на Военна академия за посещение от граждани

На 8 юни от 11.00 часа кметът на Столична община Йорданка Фандъкова и министърът на отбраната Аню Ангелов ще открият отредената за свободен достъп на граждани част от парка на Военна академия „Георги Раковски”.

На церемонията ще присъстват министърът на външните работи Николай Младенов, областният управител на област София – област Данаил Кирилов, председателят на Столичния общински съвет Андрей Иванов, заместник-министърът на околната среда и водите Евдокия Манева, заместник-министърът на културата д-р Тодор Чобанов.

Столична община и Военна академия се споразумяха за отваряне на 70 дка паркова територия за посещение от граждани.

Столичани ще могат да се разхождат от 7,30 до 20,30 часа през лятото и от 9.00 до 17,30 часа през зимата.

За привеждане на парка в подходящ за ползване вид Столична община пое ангажимент да извърши необходимите предварителни действия като почистване на алеите и настилките, поставяне на дървени декоративни пейки, почистване на територията. За цялостната подготовка на територията и за да бъде възможно ползването на парка, Столична община поетапно влага 35 хил. лева. След отварянето на парковата площ, Столична община ще прави ежедневна поддръжка на територията на парка, като до края на тази година за това са предвидени още около 40 000 лева.

Новината може да бъде споделяна под лиценза
Creative Commons - Attribution (CC-BY), версия 2.5

Bulgarian TOP 0 1 2 3 4 5