регистрирай услуга безплатно | за реклама | за Спешно.Инфо | партньори
от дата: Pick a date до дата: Pick a date

»Култура

16:02 понеделник, 23 май

Уникален исторически спектакъл представиха в столична детска градина

В столична детска градина учителки намериха забавен и интересен начин да представят българската история на децата. В едночасов спектакъл, малчуганите от предучилищна група, разказаха на родителите си историята на България - от създаването й до Освобождението.

Станка Кирова и Бойка Иванова са учителките, създали уникален сценарии за спектакъл, представящ историята на България - от създаването ѝ до Освобождението. "Аз съм българче" е името на представлението, а в него взеха участие деца от предучилищна група - на 6 години. Учителките създали сценария, за да могат децата да научат по-лесно историческите факти. И двете са на мнение, че чрез действия децата много по-лесно разбират историята ни.

"Идеята дойде от самите деца. Оказа се, че децата много се вълнуват от нашето минало и, тъй като те бяха прелюбопитни да разберат за всички велики личности, всъщност идеята беше тяхна, а реализацията бе на родители, учители и деца. ", разказват преподавателките.

И резултатите бяха на лице. Почти едночасов спектакъл по повод завършването на предучилищната група, който се различава коренно от тържествата, които сме свикнали да виждаме. Всяко дете имаше своята историческа роля и показа колко добре познава личността, която представя. (източник)

Bulgarian TOP 0 1 2 3 4 5